Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Kunstgras op dakterras

Kunstgras voor dakterras, balkon en camping

Kunstgras voor je balkon

Kunstgras kan niet alleen worden toegepast in tuinen of op sportvelden. Ook voor het balkon is het een ideaal product. Met kunstgras op je balkon creëer je je eigen groene oase en heb je het idee dat je toch een tuintje hebt. Het oogt warmer en gezelliger dan de betonnen ondervloer van je balkon en het voelt zeker prettiger aan je blote voeten als je in de zomer naar buiten loopt. Als je kiest voor kunstgras op je balkon moet je met een aantal zaken rekening houden. Omdat de oppervlakte van een balkon kleiner is dan van een tuin, wordt het kunstgras per vierkante meter veel intensiever gebruikt. Er kunnen al snel lelijke looppaden ontstaan als het verkeerde kunstgras wordt toegepast. Het krijgt veel te verduren en wij raden dan ook aan om voor een lage, sterke variant te kiezen. De gebruikte garensoort, het land van herkomst, het garengewicht en de constructie spelen een belangrijke rol. Het kunstgras moet laag en compact zijn. Met het juiste kunstgras op het balkon kun je jarenlang genieten van een groene oase.
Naast een balkon is kunstgras ook geschikt voor op het dakterras. De meeste mensen met een dakterras hebben geen tuin. Toch wil je optimaal genieten van de ruimte buiten en het idee hebben dat je in een natuurlijke omgeving zit op je dakterras. Met kunstgras creëer je dat groene buitengevoel op je eigen dak, midden in de stad. Het heeft alle voordelen en vooral de uitstraling van gewoon gras, maar dan zonder de nadelen van echt gras.

Zeker op een dakterras is het vaak onmogelijk om echt gras aan te leggen. Dit in verband met het gewicht en de afwatering. Met kunstgras heb je dat probleem niet. Loop lekker op je blote voeten in het gras zonder dat je elke week de grasmaaier nodig hebt en je druk moet maken over dorre plekken en onkruid.

Welke soort kunstgras heb ik nodig?

Kunstgras op een dakterras krijgt veel te verduren en wordt intensiever gebruikt dan kunstgras in de tuin. Als je niet het juiste type kunstgras kiest, kunnen er al snel lelijke looppaden ontstaan. Wij adviseren voor je dakterras altijd een lagere en sterkere kunstgras kwaliteit dan voor een tuin. De gebruikte garensoort, het land van herkomst, het garengewicht en de constructie spelen hierbij een belangrijke rol. Het kunstgras moet laag en compact zijn. Met het juiste kunstgras kun je jarenlang genieten van een groene oase op je dakterras.

Kunstgras is enorm in opkomst door de veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Niet alleen bij particulieren wordt kunstgras steeds populairder maar ook steeds meer bedrijven ontdekken kunstgras. Het is het ideale product om je bedrijfspand en terrein op een onderhoudsvriendelijke manier sfeervol en verzorgd aan te kleden. Door de toenemende druk op overheden en gemeenten zijn ook deze steeds meer geneigd om over te stappen naar kunstgras. In de recreatiewereld is kunstgras ook enorm in opmars. Het is een perfecte ondergrond voor speeltoestellen en wordt veel rondom zwembaden gebruikt. 

Kunstgras en duurzaamheid

Duurzame producten en oplossingen worden steeds meer een ‘must’ binnen onze samenleving. Wij nemen langzaam afscheid van de consumptiemaatschappij. De kwaliteitsproducten van Kunstgrasland vormen hierdoor een goede basis voor de toekomst. Onze grassoorten worden door toonaangevende fabrikanten geproduceerd zodat wij de herkomst en de kwaliteit kunnen garanderen. Ze worden uitgebreid getest en zijn veilig voor mens, dier en milieu. Wij kunnen je indien gewenst (TNO-)rapporten overhandigen voor het merendeel van onze grassoorten.

Camping

Voor campings is kunstgras een ideale ondergrond. Het gras heeft nauwelijks onderhoud nodig en vertoont geen dorre of dode plekken waar tenten hebben gestaan. Het hoeft niet tussen de campinggasten door te herstellen en het hoeft nooit gemaaid te worden. De camping ligt er op die manier het hele jaar door stralend groen bij. Als bijkomend voordeel is het hypoallergeen. Mensen met hooikoorts ondervinden geen last van kunstgras.

Evenementen kunstgras

Ben je op zoek naar kunstgras voor een evenement, feest of openbare ruimte? Door kunstgras en andere textiele vloerbedekkingen te kopen bij Kunstgrasland voldoe je standaard aan de regelgeving op gebied van brandgedrag volgens de geldende Nederlandse brandeisen en Europese brandklassen. Mocht je vragen hebben over toepassingsmogelijkheden op de camping of elders, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien je graag van een gedegen en eerlijk advies.

Dakterras kunstgras leggen

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop