Brandvertragend kunstgras

Brandvertragend kunstgras

Brandvertragend kunstgras

Als het gaat om brandgevaar kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. Zeker bij bedrijven en evenementen speelt dit een belangrijke rol.

Kunstgrasland heeft ruime ervaring op het gebied van brandvertragend impregneren van kunstgras en werkt nauw samen met brandpreventiepartners in heel Nederland.

Als je overweegt om kunstgras te gebruiken op een beurs of bij een evenement, stel jezelf dan vooraf de volgende vragen:

  • Wat zegt het bouwbesluit 2012?
  • Betreft het besloten of niet-besloten ruimtes, betreft het ook vluchtroutes?
  • Welke brandvoorschriften gelden er voor het object waar je kunstgras wilt toepassen?
  • Aan welke brandeisen moet je voldoen volgens de eigenaar van het object, beurs- of evenementenleiding?
  • Moet je brandcertificaten overhandigen aan evenementen- beursleiding of plaatselijk brandweerkorps, of brandpreventiebureau?
  • Heb ik alle informatie compleet?

Ervaring en projecten

Kunstgrasland heeft een ruime ervaring op gebied van brandpreventie bij kunstgras en andere textiele vloerbedekkingen. De afgelopen jaren heeft Kunstgrasland kunstgras projecten gerealiseerd met partners als Nike Europe, Mexx, Schiphol Airport, Koninklijke KNVB (Amsterdam RAI) en deelnemers aan de Floriade.

Nederlandse brandklasse /Eurobrandklassen

Producten zonder CE-markering moeten voldoen aan de 5 Nederlandse brandklassen (volgens NEN 6065) anders aan de Eurobrandklassen. In de gehele Europese Unie geldt vanaf 2003 een classificatiesysteem en er zijn 7 Eurobrandklassen: A1 (onbrandbaar), A2, B,C,D,E en F. Klasse A1 is de veiligste klasse en F de minst veilige klasse.

Het uitgangspunt is dat een product niet of slechts licht mag bijdragen aan de uitbreiding van de brand. Rookontwikkeling wordt uitgedrukt in 3 klassen: S1 geringe rookproductie, S2 en S3 (grote) rookproductie.

Normen en brandvertragend impregneren

Een aantal kunstgrassoorten van Kunstgrasland voldoen standaard aan geldende Nederlandse normen NEN EN ISO 6941, NEN 6065 en een aantal Europese normen. Kunstgrasland zorgt ervoor dat kunstgras of andere textiele vloerbedekkingen geïmpregneerd kunnen worden met brandvertragende vloeistoffen. Dit doen wij op locatie of via onze brandpreventie partners. Na de behandeling ontvang je standaard geldige certificaten van het geïmpregneerde kunstgras product.

Blog

In ons blog kun je meer info vinden over brandvertragend kunstgras

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop