Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Kunstgras zelf leggen

Ondergrond kunstgras

Ondergrond van kunstgras

Welke ondergrond is geschikt voor kunstgras? En waar moet deze ondergrond aan voldoen? Allemaal goede vragen die we regelmatig horen. Daarom geven we je graag een inzicht over de ondergrond van kunstgras.

Welke soorten ondergrond zijn er?

Er zijn meerder ondergronden geschikt voor kunstgras. Dat is voor velen een groot voordeel. Je hoeft dus niet heel je tuin op de schop te nemen om kunstgras te kunnen leggen. Ondergronden die geschikt zijn voor kunstgras zijn:

  • Grof zand
  • Beton
  • Tegels
  • Vlonders

De belangrijkste voorwaarden van een ondergrond zijn dat het volledig egaal en water afvoerend is. Wanneer de ondergrond niet egaal is dan voel je de oneffenheden door het kunstgras heen wanneer je er overheen loopt.

 

Ondergrond voor je tuin

Wanneer je zand als ondergrond gebruikt dan adviseren wij een dikte van 5/10 cm mits de grond voldoende water wegvoert (anders dien je een dikkere laag neer te leggen). Besproei het zand een keer met water om de afvoer te testen. Wederom geldt hier ook voor dat de grond volledig vlak is.

Naast zand zijn beton en vlonders ook geschikt als ondergrond in je tuin zolang regenwater maar weg kan lopen.

 

Ondergrond voor het balkon/(dak)terras 

Wanneer je je balkon/(dak)terras wil voorzien van kunstgras dan is het natuurlijk niet vanzelfsprekend om zand als ondergrond te gebruiken. Maar ook hier is de afvoer van water een belangrijk onderdeel. Bij een groot deel van de balkons/(dak)terrassen is daar op gelet tijdens het bouwen. Dus vaak mag het nepgras hier direct op aangelegd worden. Heeft je balkon/dakterras een slechte waterafvoer? Dan zoeken we samen naar een gerichte oplossing.

In uitzonderlijke gevallen zijn er speciale tegels of vlonders nodig om een stabiele ondergrond te vormen. Voor dakterrassen is nog een essentieel punt dat het plafond het totale gewicht kan verdragen.

 

Wat niet te doen? 

Er zijn natuurlijk ook een paar don’ts wat betreft de ondergrond van kunstgras. Gebruik geen geel of zwart zand. Geel zand is erg dik waardoor water niet goed geloosd wordt en in zwart zand groeit sneller onkruid en daarnaast is niet eenvoudig egaal te krijgen. Ook raden we af om kunstgras bovenop echt gras te leggen omdat deze ondergrond ook nooit volledig gelijk is.

Kunstgras aanleggen

De ondergrond is cruciaal voor een goede aanleg van kunstgras. Wil je zelf kunstgras aanleggen? Bekijk hier onze tips. Wil je het door onze vakmensen laten doen? Laat het ons weten en we nemen deze klus voor je uit handen.

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over de ondergrond van kunstgras. Neem contact met ons op. 

 

Kunstgras aanleggen

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop