Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC vloer op plavuizen leggen

PVC vloer leggen op plavuizen

Het fijnste van PVC vloer leggen op plavuizen is als er al plavuizen in je huis liggen. Maar poeh, want je moet er niet aan denken dat je je huidige tegelvloer helemaal uit moet breken, dan denk je er toch wel wat langer over na. In plaats van een klusje van een dag wordt het dan ineens een klus van meerdere weken. Of toch niet…? Het is gelukkig heel goed mogelijk om een PVC vloer te leggen op plavuizen. Hoe dan? Dat vertellen wij je graag! Hier moet je op letten bij een pvc vloer leggen op plavuizen:

Verlijmen of toch liever zwevende klik PVC leggen

Het verlijmen van een nieuwe PVC vloer op bestaande plavuizen is alleen mogelijk als alles klopt! Zitten er geen scheuren in de vloer of liggen er plavuizen los, is de bestaande vloer vlak genoeg, is de vloer geïsoleerd of minimaal voorzien van dampfolie tegen optrekkend vocht, etc. Je kunt echter ook kiezen voor een klik PVC vloer op de plavuizen. Dat scheelt vaak enorm veel werk en kosten, zeker bij oudere woningen is het ook vaak beter dat er een klik pvc vloer geplaatst wordt in plaats van een verlijmbare pvc vloer. Daarnaast hebben wij veel soorten Doe het Zelf klik pvc vloeren die door een handige doe het zelver gelegd kunnen worden, dat scheelt nog meer in de kosten.

Klik PVC vloeren leggen op plavuizen

Klik pvc vloeren zijn snel en zelf te leggen, wij kunnen het werk echter ook voor je uit handen nemen. Let er bij het leggen van klik pvc vloeren op dat de vloer vlak en schoon is, kies in elk geval een geschikte ondervloer die stil is in de ruimte en evt. voorzien is van een 10dB certificaat als je in een appartement woont. Met de juiste ondervloer – die eventuele kleine imperfecties opvangt - kun je een klik PVC vloer leggen op plavuizen. Een voorwaarde hiervoor is dat de vloer vlak genoeg moet zijn. Zijn er lichte oneffenheden? Bij een zwevende PVC vloer kun je oneffenheden van 1-2 mm opvangen met de juiste ondervloer. Plaats bij oudere woningen voor de zekerheid dampfolie, voordat je een pvc vloer op plavuizen gaat leggen om evt. schade bij vochtproblemen te voorkomen. De keuze in klik pvc vloeren is enorm dus bezoek in elk geval ons Experience Center of neem een kijkje in onze webshop Klik-PVC vloeren

Verlijmbare PVC vloeren op plavuizen

Een pvc vloer verlijmen op plavuizen is natuurlijk ook mogelijk. Standaard zullen wij met een diamantschijf de tegelvloer schuren, zodat wij verzekerd zijn van een maximale hechting tussen de individuele lagen, de primer en egaline. Kies je voor een verlijmde PVC vloer, dan is een ondervloer geen optie. En dan is egaliseren of verwijderen dus wel een must. Het beste kun je dit aan een specialist overlaten, want dit dient vakkundig te gebeuren. Het is ook meer werk dan het plaatsen van klik pvc, maar als het klaar is heb je het hoogst haalbare afwerkingsniveau en woongenot. Zeer de moeite waard dus! Bezoek ons als je toe bent aan een nieuwe pvc vloer op plavuizen. We inspireren je graag in onze Experience Center XL voor een nieuwe PVC vloer.

Waar aan te denken bij een pvc vloer leggen op vloer met vloerverwarming

Wel vloerverwarming? Hoe is de warmteweerstand (Rc)? Is de kruipruimte geïsoleerd en is er bouwfolie aangebracht tegen optrekkend vocht? Ligt er over de hele bestaande vloer vloerverwarming? Is dat hoofd- of bijverwarming en liggen de leidingen voldoende diep? Allemaal factoren om rekening mee te houden als je voor een nieuwe PVC vloer kiest.

 

Sommige merken PVC hebben daarnaast nog hun eigen voorwaarden. Bij Quick-Step PVC bijvoorbeeld mag de contacttemperatuur van het PVC niet hoger dan 27 graden Celsius zijn en de verwarmingselementen/ leidingen moeten in de vloer gegoten zijn. De totale warmteweerstand mag niet meer dan 0,15 m2 K/W bedragen. Quick-Step-vinyl van 4,5 mm bijvoorbeeld heeft een totale warmteweerstand van 0,015 m² K/W bij verlijming of 0,025-0,070 m² K/W voor zwevende installaties met een ondervloer. Wij kunnen je haarfijn vertellen welke merken PVC je nog meer over je plavuizen kunt leggen en we kunnen je de nieuwste trends in pvc vloeren laten zien.

 

Heb je dan niet een probleem met de deuren straks? Nee, ook dat ‘probleem’ kan meteen opzij geschoven worden. Een PVC vloer is zo dun dat een aanpassing meestal niet nodig is.

 

Je leest het, een PVC vloer op plavuizen hoeft dus geen enkel probleem te zijn. Voor meer informatie staan onze adviseurs graag voor je klaar.

 

Hier vind je informatie over een pvc vloer over een bestaande vloer leggen of algemene informatie over pvc vloer over bestaande vloer

  • pvc vloer
  • leggen op plavuizen
  • pvc vloer op plavuizen