Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC laminaat bij Vloerenland

Pvc laminaat vloeren

Pvc laminaat vloeren

PVC laminaat is een aparte categorie binnen de pvc vloeren. De naam is misschien wat verwarrend, is het nu pvc of laminaat? Een pvc laminaatvloer is gemaakt van pvc, de grondstof is namelijk Polyvinylchloride. De naam verwijst naar de manier van leggen, het gebruiksvriendelijke kliksysteem, als ook naar de uitstraling.

PVC laminaat is net zo gemakkelijk te leggen als laminaat met een kliksysteem. Dat kun je gemakkelijk zelf! Je klikt de stroken simpelweg in elkaar en je vloer ligt. De naam kan ook verwijzen naar het motief van de pvc vloer. Een pvc vloer met een houtmotief heeft veel weg van laminaat met een houtmotief. PVC vloeren hebben echter een aantal voordelen die een laminaatvloer niet heeft.

Het verschil tussen pvc en laminaat

Ondanks dat pvc en laminaat veel op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen die mogelijk de keuze voor een bepaald type vloer beïnvloeden. Allereerst is PVC beter bestand tegen vocht dan laminaat. Uiteraard is het belangrijk een plas water zo snel mogelijk op te poetsen, maar bij pvc hoef je niet bang te zijn met vocht. Daardoor wordt pvc ook vaker in de badkamer en keuken gelegd.

 

Een vlakke ondergrond is het beste vertrekpunt bij een je pvc vloer. Is de vloer niet vlak? Dan kun je de bestaande ondervloer egaliseren. Dat is iets wat we vaak adviseren. Het egaliseren is een specialistische klus, waardoor uitbesteden een logische keuze is. Voor het egaliseren is een speciaal egaliseermiddel nodig. Er zijn verschillende soorten op de markt, afhankelijk van het type ondergrond.

 

PVC is minder dik dan laminaat, wat van belang kan zijn als je bijvoorbeeld met drempels of dorpels te maken hebt. PVC heeft een lagere warmteweerstand, waardoor het warmte beter doorlaat en daardoor beter gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en evt. warmtepomp. Tot slot dempt pvc meer contactgeluid dan laminaat. Als je over een PVC vloer loopt, zul je wat minder loopgeluid produceren dan wanneer je over laminaat loopt. PVC vloeren voelen warmer aan (als de vloerverwarming uit staat) en dat is fijn als je op blote loopt of op de grond zit.

 

Hier vind je meer informatie over de voordelen van PVC vloeren

  • PVC laminaat
  • PVC vloeren
  • Wat is het?