Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
PVC laminaat bij Vloerenland

Pvc laminaat vloeren

De naam is misschien verwarrend, is het nu pvc of laminaat? Een pvc vloer is gemaakt van pvc, de grondstof is voornamelijk Polyvinylchloride. De naam verwijst volgens anderen naar de manier van leggen, het gebruiksvriendelijke kliksysteem van een plank.

 

Naar ons idee is PVC laminaat eigenlijk een aparte categorie binnen de pvc vloeren. Er zijn namelijk PVC vloeren die op een houten drager verlijmd worden, populair gezegd 'laminaat voorzien van een (verlijmde) PVC strook'. Meestal wordt de onderzijde ook nog voorzien van een kurklaag. Echter, in de volksmond wordt de term 'PVC laminaat' weer gebruikt als een PVC vloer is voorzien van een klik-systeem, zoals bij laminaat het geval is. Om te voorkomen dat we de verwarring vergroten, zullen wij de laatste versie omarmen.

 

PVC laminaat is bijna net zo gemakkelijk te leggen als laminaat met een kliksysteem. Dat kun je gemakkelijk zelf! Je klikt de stroken simpelweg in elkaar en je vloer ligt. PVC laminaat heeft een aantal voordelen die een laminaatvloer niet heeft.

Het verschil tussen pvc laminaat en laminaat

PVC vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof. Laminaat is ook opgebouwd uit meerdere lagen, maar dan op basis van een houten drager. In een klik-PVC vloer wordt geen hout toegepast, met uitzondering van het 'PVC laminaat', hierboven reeds beschreven. Ondanks dat pvc vloeren en laminaat als ze op de grond liggen op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen die mogelijk de keuze beïnvloeden. Allereerst is PVC nog beter bestand tegen vocht dan laminaat. Uiteraard is het belangrijk een plas water zo snel mogelijk op te poetsen, maar bij pvc hoef je niet bang te zijn met vocht. Daardoor wordt een pvc vloer ook vaker in de badkamer en keuken gelegd, maar laminaat is tegenwoordig ook geschikt voor deze toepassingen.

 

Verder moet bij klik-PVC vloeren de bestaande vloer vlakker zijn dan bij laminaat. Bij klik-PVC kunnen oneffenheden tot maximaal 1,5 mm opvangen worden en bij laminaat oneffenheden tot 4 mm, afhankelijk van het type tussenvloer.

 

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op gebied van laminaat, tegenwoordig er is 'waterbestendig' laminaat verkrijgbaar. Dit laminaat mag dan 24 uur per dag in een vochtige ruimte liggen en het klik-systeem is dan vrijwel waterdicht. Kijk maar een naar onze Quick-step laminaatcollecties voorzien van Quick-step Hydroseal.

Mooie-goedkope-vinyl-vloer-van-Vloerenland

 

Een vlakke ondergrond is belangrijk bij een klik-PVC vloer. Is de vloer niet vlak? Dan kun je met de bestaande ondervloer egaliseren. Het egaliseren van de bestaande vloer met egaline is een specialistische klus, waardoor uitbesteden een logischere keuze is. Voor het egaliseren is een speciaal primer en egaliseermiddel nodig. Er zijn verschillende soorten op de markt, afhankelijk van het type ondergrond.

 

PVC laminaat is minder dik dan laminaat, wat van belang kan zijn als je bijvoorbeeld met drempels of dorpels te maken hebt. PVC laminaat heeft een lagere warmteweerstand, waardoor het warmte beter doorlaat en daardoor nog beter gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en evt. warmtepomp. Tot slot dempt pvc meer contactgeluid dan laminaat. Als je over een PVC laminaatvloer loopt, zul je wat minder loopgeluid produceren dan wanneer je over laminaat loopt. PVC laminaat vloeren voelen warmer aan (als de vloerverwarming uit staat) en dat is fijn als je op blote loopt of op de grond zit.

 

Hier vind je meer informatie over de voordelen van PVC vloeren

  • PVC laminaat
  • PVC vloeren
  • Wat is het?

Een-goedkope-vinyl-vloer-in-je-woonkamer