Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
3 Tips bij zoeken naar vloer | Vloerenland

3 tips bij het kiezen van een vloer

3 tips bij het kiezen van een vloer

Het kiezen van de juiste vloer is een serieuze zaak. Een vloer is namelijk erg bepalend voor de sfeer die je in huis creëert. Daarnaast is het belangrijk dat je de vloer fijn vindt, omdat iedere vloer zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. De juiste vloer voor jouw interieur is dus heel persoonlijk. Toch geven we je graag een aantal tips, die je hopelijk helpen bij het kiezen van een nieuwe vloer.

 

1. Welke vloeren zijn mogelijk in de ruimte? De ruimte waar de vloer komt te liggen, is al voor een groot deel bepalend voor de typen vloeren die mogelijk en praktisch zijn. In een badkamer is hout bijvoorbeeld niet zo slim, omdat het er heel vochtig kan worden, daardoor het hout krom kan trekken. In de hal, waavr de meeste (vieze) voeten binnen komen, is tapijt een minder handige keuze. En als er bijvoorbeeld vloerverwarming in de ruimte ligt, zal de nieuwe vloer hiermee te combineren moeten zijn. Zo vallen er al een aantal mogelijkheden af.

 

2. Welke vloeren zijn mogelijk bij jouw gezinssamenstelling? Wanneer je een gezin hebt met meerdere kinderen en bijvoorbeeld een hond, zullen er wellicht een aantal vloeren afvallen ten opzichte van wanneer je alleen woont. Bij huisdieren kun je letten op hoe gemakkelijk de vloer schoon te maken is. Ook is een vloer met veel contactgeluid dan misschien minder prettig, zoals bij laminaat. Wordt de vloer in een bedrijfsruimte gelegd, dan is het fijn als hij ook bij intensief gebruik lang meegaat. Dat is bijvoorbeeld het geval bij tegels Ook nu zullen er weer een aantal mogelijkheden afvallen.

 

3. Welke kleur, print of legwijze? Heb je een vloer gekozen, dan zul je vervolgens een keuze moeten maken in kleur, print of legwijze. Een lichte vloer of rustige print zorgt er bij een kleine ruimte bijvoorbeeld voor dat deze groter lijkt. Een donkere vloer zorgt voor een knus gevoel. Kijk ook naar de combinatie met je meubels. Een lichte vloer laat je meubels beter uitkomen. Wat betreft de legwijze van planken is de richting waarin ze gelegd worden erg bepalend voor het ruimtelijke effect.

 

Weet je na bovenstaande tips precies welke vloer het moet worden en kom je hem graag van dichtbij bekijken? Of heb je juist nog geen flauw idee en wil je graag wat deskundig advies? Je bent van harte welkom in ons Experience Center XL bij Vloerenland in Beek en Donk!

  • Tips
  • Welke vloer
  • Leggen