Mijn winkelwagen
Sluiten
 • Menu
 • Setting
Kunstgras zelf leggen

Kunstgras zelf leggen

Kunstgras zelf leggen

Als je kiest voor kunstgras heb je twee opties:

 • Het door ons laten leggen
 • Zelf aan de slag te gaan ( dat tegenwoordig steeds vaker gebeurt )

Een voordelige keuze want het levert een besparing op tot wel 50% voor goedkoop kunstgras. Kunstgrasland maakt het je heel makkelijk. Door kunstgras en accessoires aan te bieden in een webshop waardoor je eenvoudig en snel alles kunt bestellen. Voor de handige doe-het-zelver hebben we de leginstructie gemaakt. Als je hier het stappenplan volgt, kan er eigenlijk niets fout gaan. Je weet na het bestuderen van de kunstgras leginstructie precies waar je aan toe bent. Je bent dan in staat om zelf in te inschatten of je kunstgras zelf kunt leggen, of dat je de klus beter aan ons kunt uitbesteden. Als je tijdens het leggen nog vragen hebt, kun je terecht bij onze klantenservice.

Voorbereiding

In het kort zijn de volgende punten van belang als je zelf kunstgras gaat leggen:

 • Zorg voor een stabiele ondergrond en genoeg afschot 
 • Verwijder 7-10 cm grond en stort daarna ophoogzand 
 • Trilplaat aantrillen, afvlakken en gronddoek leggen 
 • Controleer op fouten in de geleverde kunstgrasmat 
 • Houdt rekening met de vleug van de grasmat 
 • Plaats het kunstgras, op maat snijden en naden verlijmen 
 • Optioneel instrooi-zand aanbrengen.

Legservice

In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld als er veel naden verlijmd moeten worden, raden we je aan om het leggen aan onze vakmensen over te laten. Het laten leggen is natuurlijk wat duurder dan dat je het zelf legt, maar dan is het wel gegarandeerd op de juiste manier gelegd en voorkom je eventuele ergernissen in de toekomst.

Als je een offerte wilt voor jouw tuin of balkon, eventueel met legservice inbegrepen, raden wij aan om langs te komen in Beek en Donk in onze showroom. Hier hebben we ook een unieke showtuin aangelegd waar je alle verschillende soorten kunstgras toegepast kunt zien. Neem dan foto’s en afmetingen mee van jouw tuin, balkon of dakterras zodat we de situatie goed kunnen inschatten en een gedegen advies en een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Kunstgras op maat snijden

Onderhoudsadvies

Om ervoor te zorgen dat je jarenlang plezier hebt van een mooie kunstgrasmat, dien je wat aandacht aan te besteden aan het onderhoud. In tegenstelling tot echt gras is dit echter zeer beperkt. losse bladeren en takjes moeten regelmatig verwijderd worden. Dit om beschadiging en ontkieming van eventuele zaden in het kunstgras te voorkomen. Met enige regelmaat met een harde bezem het gras opborstelen, tegen de poolrichting in. Zo staat het gras mooi rechtop. Als je een instrooikwaliteit hebt, zul je af en toe zand aan moeten vullen om je kunstgras in topconditie te houden.

Service

Als je vragen hebt over de leginstructie of het zelf leggen van kunstgras of je wilt een offerte aanvragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze website of bel even. Wij staan voor je klaar om alle vragen over kunstgras te beantwoorden.

Kunstgras aanleggen

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop