Mijn winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Setting
Kunstgrasland

Onderhoud - Kunstgras

Zo onderhoud je kunstgras

Het onderhoud van kunstgras stelt in vergelijking tot echt gras niet veel voor maar om je kunstgras echt jarenlang mooi te houden, raden wij je toch aan er wat aandacht aan te besteden. Losse bladeren en takjes verwijderen en regelmatig met een harde bezem het gras op te borstelen. Dit doe je tegen de poolrichting in. Bij voorkeur moet dit op een warme dag gebeuren.

Schoonhouden

Het belangrijkste onderhoud is het regelmatig schoonmaken met een harde bezem doet, sla je twee vliegen in één klap. Het is belangrijk dat alle blaadjes, zaden en takjes van omringende begroeiing verwijderd worden om te voorkomen dat deze zaden bijvoorbeeld gaan ontkiemen en dat je onkruid op je gazon krijgt. Als je kunstgras voorziet van een worteldoek, dan kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien.

Eventuele uitwerpselen van huisdieren moet je zo snel mogelijk van het gras verwijderen en naspoelen. Dit vanuit hygiënisch oogpunt en om te voorkomen dat urine in de zon voor vervelende luchtjes gaat zorgen.

 

Borstelen

Als je het kunstgras een tijdje hebt gebruikt, kan het een beetje plat gaan liggen. Als je regelmatig borstelt met een harde bezem, gaat het weer mooi rechtop staan. Het heeft het mooiste resultaat als je dit op een warme dag doet. Vaak wordt er gekozen voor instrooien.

Veel soorten kunstgras worden ingestrooid met een speciaal soort zand. Dit om het kunstgras te verzwaren en de vezels te ondersteunen. Niet alle soorten kunstgras zijn geschikt om ingestrooid te worden, informeer hiernaar.

 
Zand in kunstgras borstelen

Voordelen kunstgras

Bovenstaande onderhoudswerkzaamheden zijn eenvoudig zelf uit te voeren. Al met al staat het nog lang niet in verhouding met het onderhoud van een normaal grasveld. We hebben de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras nog eens voor je op een rijtje gezet.

Als je kiest voor kunstgras: nooit meer sproeien, nooit meer gras maaien op zaterdagmiddag, niet thuiskomen van vakantie en een dor gazon aantreffen, geen lelijke plekken in het gras van zwembadjes en plantenbakken, geen hooikoorts meer na het maaien van het gras, geen mos en onkruid meer verdelgen en geen kale plekken in het gras.

Service

Bij Kunstgrasland hebben we jarenlang ervaring met het leggen en onderhouden van Kunstgras. Wij staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden. We geven een eerlijk en gedegen advies over de aanleg en het onderhouden van het kunstgras. We verkopen alleen kwaliteitsproducten waar we voor 100% achter staan.

Onze service houdt niet op bij het verkopen en leggen van kunstgras. Ook als je na jaren nog vragen hebt over het onderhoud van je kuntgrasgazon, beantwoorden wij jou vragen graag. Wij geven 5 tot 10 jaar garantie op onze producten en bij goed onderhoud kun je jarenlang plezier hebben van mooi groen gras van Kunstgrasland.

Showtuin Kunstgrasland

Onze Webshop

Wil je ons assortiment bekijken?

Bezoek dan nu onze webshop